Loading…

Što vas sve čeka kad je face lifting metoda u postupku?

Kad se planira operacija kao što je face lifting postoje uobičajena pitanja i odgovori koji muče sve pacijente. Kada razmišljaju o dubokom liftingu lica, pacijenti često imaju brojna pitanja o postupku, oporavku i mogućim rizicima. Evo odgovora za neka od najčešće postavljanih pitanja.

Što vas sve čeka kad je face lifting metoda u postupku?

Koliko dugo traje oporavak nakon operacije dubokog podizanja lica?

Početni oporavak: primarna faza zacjeljivanja nakon što se obavi face lifting obično traje dva tjedna. U tom razdoblju možda ćete morati uzeti odsustvo s posla, osobito ako vaš posao zahtijeva fizički napor.

Potpuni oporavak: cijeli proces oporavka može trajati 6-8 tjedana nakon operacije, s postupnim poboljšanjima koja se primjećuju kako tjedni prolaze.

 

Početni dani nakon operacije

Neposredno nakon operacije: Neposredno nakon što se face lifting obavi ostat ćete na promatranju. Očekujte oticanje, lagane modrice i nešto boli, što su normalne reakcije.

Povijanje: Kirurg će pažljivo zaviti vaše lice kako bi smanjio oteklinu i podupro osjetljiva tkiva lica dok počinju zacjeljivati.

Upravljanje sa boli: Razine boli mogu varirati od blage do umjerene. Ublažavanje boli će se riješiti lijekovima koje vam je propisao kirurg.

 

Prvi tjedan oporavka

Otekline i modrice: prirodno je da otekline i modrice nakon što se obavi face lifting dosegnu svoj vrhunac oko drugog dana. Ovi bi simptomi trebali početi značajno jenjavati kako dani budu napredovali.

Šavovi i spajalice: Svi konci ili spajalice vjerojatno će biti uklonjeni unutar prvog tjedna tijekom naknadnog posjeta.

 

Dva do četiri tjedna do oporavka

Pregled aktivnosti: tijekom prva dva tjedna, vaš fokus bi trebao biti na odmoru. Lagane aktivnosti, kao što su lagane šetnje, potiču se kako bi se pospješila cirkulacija krvi i spriječilo stvaranje ugrušaka. Očekujte povratak snažnijim aktivnostima nakon otprilike mjesec dana.

Otekline i modrice: Najizraženije otekline koje face lifting ostavi iza sebe trebale bi se smanjiti unutar prva dva tjedna. Međutim, uobičajeno je da manje otekline traju nekoliko mjeseci. Budite strpljivi jer željeni krajnji rezultat neće izostati.